Samenwerken met je paard

Voor iedereen die op een leuke manier met een paard bezig wil zijn.Stal SWJP is onze natuurlijk stalling voor paarden gelegen tussen Veere en Middelburg aan de Golsteinseweg. Het is een kleinschalige stal waar momenteel 7 paarden wonen. Ons doel is vooral om het voor de paarden zo aangenaam mogelijk te maken, uiteindelijk moeten zij er wonen!

We proberen zoveel mogelijk het natuurlijke gedrag van het paard na te bootsen. Ze hebben een schuilstal waardoor ze altijd de mogelijkheid hebben om te schuilen. Dit is niet alleen voor de regen en wind maar zeker ook voor zon en insecten. Onze ervaring is dan ook dat vooral de zon en insecten reden zijn voor paarden om binnen te gaan staan.

Verder hebben ze veel ruimte waar ze zich vrij in kunnen bewegen, paden en een ruime paddock met zand om te rennen en rollen. In de zomer hebben ze als extra nog een stuk weide erbij. Ze staan altijd in een groep waardoor het sociale gedrag geoptimaliseerd wordt. Eten wordt aangeboden in slowfeeders zodat ze er extra lang over doen. Dit bieden we aan op meerdere plekken zodat elk paard de mogelijkheid heeft om te eten en er geen onrust is onderling over het eten.


Omdat de paarden in een omgeving staan die past bij hun leefstyle en hun behoeften kunnen ze 'echt paard zijn'. Er is weinig stress of onrust. De sfeer is erg harmonieus en elk paard bloeit op. Hoewel we elk paard een plekje bij ons gunnen is er helaas maar beperkt ruimte. Wil je jouw paard graag bij ons in de groep kun je altijd contact opnemen en je gegevens doorgeven. Mocht er een plek beschikbaar komen dan kunnen we contact met je opnemen.