Samenwerken met je paard

Voor iedereen die op een leuke manier met een paard bezig wil zijn.
Wie zijn wij

Samenwerken met je paard is een jong bedrijf dat opgezet is door Joyce Puister. Zij merkte dat veel paarden niet begrepen werden. Mensen dichter bij hun paard brengen en ze laten samenwerken dat was haar doel. Zodoende ontstond ´Samenwerken met je paard´.

Om op een holistische wijze met paarden te werken was een droom die Joyce al lange tijd koesterde. De opleiding die ze daarvoor wou doen kon financieel gezien niet dus is ze een HBO opleiding tot maatschappelijk werkster gaan volgen. Daarna nog een korte HBO opleiding voor docent omgangskunde maar ook dat was het niet. Vervolgens is ze in de jeugdzorg aan het werk gegaan terwijl ze daarnaast de eerste stappen nam om haar bedrijf op te starten. Dat werd een groot succes waardoor ze eind 2015 besloot haar baan in de jeugdzorg op te zeggen. Hoewel het bedrijf haar veel plezier gaf bleef er ook altijd de interesse in het "helpen" van mensen met hun eigen ontwikkeling. In haar eigen leven heeft Joyce ook de nodige obstakels meegemaakt maar altijd was er de wil om iets te bereiken. Verantwoording nemen voor je eigen leven inclusief alle moeilijkheden. Dat was voor haar ook niet altijd even gemakkelijk maar ze bleef erin geloven dat, dat de enige weg was. Daarin was het bij de paarden altijd thuiskomen. Dat was haar veilige basis waar ze heen kon als het even teveel werd. Ze waren er altijd, liefdevol en zonder oordeel. Zo besloot ze daarom haar passie voor paarden in te gaan zetten om andere mensen ook die mogelijkheid te geven de kracht en de liefde van de paarden te ervaren. Tijdens de opleiding tot paardencoach kwam Joyce er al gauw achter hoe effectief deze manier van werken is en dat ze dit heel graag in haar bedrijf wilde gaan integreren. Zo is 'SWJP Coaching' onstaan. 

SWJP Coaching is uiteraard een afkorting van Samenwerken met je paard. Maar daarnaast heeft het nog een hele belangrijke persoonlijke betekenis. De letter 'S' staat voor de naam 'Snowfly'. Joyce haar eerste eigen pony en ook haar grootste redder als het weer even niet zo goed ging. De 'W' is van Wendy, haar huidige paard. Alhoewel Wendy niet altijd een leuke spiegel is om in te kijken is ze wel heel leerzaam. Wendy heeft al veel betekend in Joyce haar eigen ontwikkeling. JP zijn Joyce haar eigen initialen. 

Naast dat ze ondernemer in hart en nieren is, is Joyce moeder van een prachtige dochter. Haar eigen paard Wendy is een belangrijk lid van het gezin maar ook van het bedrijf. Ze wordt ingezet bij demonstraties e.d. maar zorgt ook elke dag weer voor wijze lessen door de grote spiegel die ze je voorhoudt. In 2014 is er ook een nieuw teamlid bij gekomen. Kleine Roza verwarmt ieders hart en is een super leer pony voor klein en groot en een ster in de vrijheidsdressuur. In juli 2015 is Siësta ook onderdeel van het team geworden. Ze is een paard met een gouden karakter die geniet van alle aandacht en de beste 'coach' die er te vinden is.  

 

Onze missie is te zorgen voor een goede samenwerking tussen mens en paard. Om dit te kunnen moet er naar het complete plaatje gekeken worden en moet er kennis zijn van verschillende zaken. Daarom blijven wij ons constant verdiepen in alles wat met het paard te maken heeft. Het lijf in het algemeen, de hoeven, het tuig, voeding, stalling van het paard, beweging etc. Er wordt ook niet gewerkt vanuit één methode maar er wordt gekeken naar de behoeften van het paard en de mens. Vanuit daar wordt gekeken welke handelswijze passend is. Uiteindelijk blijft het paard onze grootste leermeester, wij hoeven enkel maar aanwezig te zijn in het moment en te voelen met ons hart.

Gevolgde interesses:
* Systemische opstelling met paarden
* Basisopleiding coaching met paarden
* Opleiding Centered Riding instructor level 1
* Open clinic Centered Riding
* Cursus Natuurlijk Bekappen
* Cursus Zadelpassen
* Cursus met de Equisimulator
* Cursus TTouch
* Ruitertraining
* Privéles klassieke dressuur/longeren/freestyle/rechtrichten/Parelli/Centered Riding/Vrijheidsdressuur
* Groepsles Western/carrousel/dressuur
* Dag meegelopen met hoefijzer vrij bekapper Timon Jürgens
* Workshop Parelli
* Cursus communiceren met dieren
* Lezing/demonstratie Klaus Ferdinand Hempfling
* Voorbereidende cursus Amerikaanse rijkunst (western)