Samenwerken met je paard

Voor iedereen die op een leuke manier met een paard bezig wil zijn.
Wat bieden wij

Samenwerken met je paard zet zich in voor een goede samenwerking op alle vlakken. Wij hechten dan ook veel waarde aan kwaliteit en tevredenheid van de klant. Hiervoor kijken we breed naar wat nodig is. Echter wij specialiseren ons op de volgende vlakken:

  • Centered Riding
  • Rechtrichten
  • Coaching

Centered riding: Deze methode is gericht op houding en zit. Vanuit een gebalanceerde ruiter zal ook het paard beter in balans komen. Je leert je lijf op de juiste manier te gebruiken waardoor er meer evenwicht en ontspanning ontstaat. Door een evenwichtigere zit kun je ook betere hulpen geven aan je paard. Dit heeft weer een positief effect op de communicatie met je paard.

Rechtrichten: Hierbij richten we ons op het paard. Door het paard op de juiste manier zijn lijf te laten gebruiken ontstaat ook bij hem meer ontspanning. De spieren doen op de correcte manier hun werk en worden gelijkmatig getraind. Dit heeft als gevolg dat het paard beter in staat zal zijn de ruiter te dragen en zal daardoor meer plezier ervaren in het werk. Op de lange termijn voorkom je slijtage en de daarmee gekoppelde problemen als blessures en artrose.

Coaching: Dit gaat vooral over het begeleiden naar een beter contact tussen paard en ruiter. Het leren begrijpen van een paard en hoe je communiceert. Zodat jullie een goede basis leggen van vertrouwen en respect. Zodat zowel jij als je paard met plezier met elkaar samenwerken. Daarnaast kun je enorm veel leren van jouw paard als je daar voor open staat. Waarom lukt iets niet, waarom blijft hij maar over jouw grenzen gaan of loopt hij juist voor je weg?

Instructie

Wanneer je tegen problemen aanloopt met je paard, wanneer je angstig/onzeker bent of gewoon als ontwikkeling en omdat het leuk is!

Belangrijk tijdens de les is dat zowel u als uw paard er plezier in hebben en wat leren. Er wordt dan ook gewerkt aan fysieke en mentale verbetering van mens en paard. Het belangrijkste binnen alle vormen van werken is de onderlinge communicatie. De manier hoe je iets vraagt van je paard is namelijk bepalend voor of je paard met je wil werken.

Of je paard het ook uitvoert heeft te maken met hoe authentiek je bent. Dat is het punt waarop je naar jezlf kijkt. Hierin speelt het coachende deel een belangrijke rol.

Lessen kunnen bij u op locatie zowel privé als in een groep. Of privé op één van onze paarden. Zoek je specifieke hulp maar zie je het er niet bij staan? Vraag naar de mogelijkheden!

Coaching

Durf jij in de spiegel te kijken? Wat verteld jou paard over jou.. We kiezen niet voor niets juist dat paard uit. Je bent helemaal verliefd maar uiteindelijk blijken er toch wel wat drempels te zijn. Juist de dingen waar je liever niet mee geconfronteerd wordt krijg je mooi op je bordje van jouw paard. Dat is namelijk één van de fantastische kwaliteiten die paarden hebben! Op  Www.joycepuister.nl kun je meer lezen hoe dat werkt en waarom paarden van nature zo goed kunnen spiegelen.

Desalniettemin kan je in het werken of de omgang met je paard tegen moeilijkheden aanlopen. Of merk je dat er sommige dingen zijn die meer aandacht vragen dan de normale methoden. Je paard probeert jou misschien wel iets te vertellen. Als je bereid bent om daar naar te kijken kun je ernom veel groeien. Daarnaast geef je, je paard een kans om echt paard te zijn, iets wat ze enorm waarderen!Trailerladen

Trailerladen is een bekend probleem bij veel mensen en paarden. Wanneer je moeite hebt om je paard in de trailer te krijgen kan dit voor veel frustratie zorgen en een belemmering vormen. Ook gebeuren er vaak ongelukken waarmee zowel paard als de persoon gewond kunnen raken met alle gevolgen van dien.

Wij werken met een methode die elk paard kan leren om zelfstandig en ontspannen de trailer in te gaan. Wanneer je paard die methode kent kun je hem zelf gaan toepassen. De meeste paarden staan de eerste keer binnen 2 uur op de trailer en zijn daarna makkelijk te laden. Voor getraumatiseerde paarden werkt het anders. Dat wordt in kleine stapjes gedaan op het tempo dat het paard aan kan.

Begeleiding op buitenrit

Buitenrijden is leuk maar zorgt bij veel ruiters voor problemen. Wanneer je hier mee te maken hebt doordat je paard zich niet gedraagt, angstig is of omdat je zelf weinig vertrouwen hebt. Is het verstandig om hier goede hulp voor te vragen. Samen werken we aan het vertrouwen van jou en je paard en leer je op een veilige manier buitenrijden zodat jij en je paard weer kunnen genieten van een lekkere buitenrit.