Samenwerken met je paard

Voor iedereen die op een leuke manier met een paard bezig wil zijn.

Instructie

Wanneer u tegen problemen aanloopt met uw paard, wanneer u angstig/onzeker bent of gewoon als ontwikkeling en omdat het leuk is! 

Belangrijk tijdens de les is dat zowel u als uw paard er plezier in hebben en wat leren. Er wordt dan ook gewerkt aan fysieke en mentale verbetering van mens en paard. Bij behoefte aan extra verdieping/coaching wordt er ook op emotioneel niveau gewerkt.

Mogelijkheden voor les:
  • Centered Riding
  • Klassieke dressuur/rechtrichten
  • Grondwerk
  • Natural horsemanship
  • Longeren
  • Freestyle
  • Begeleiding bij angst en onzekerheid
  • Begeleiding op buitenrit

Lessen kunnen bij u op locatie zowel privé als in een groep. Of privé op één van onze paarden. Zoek je specifieke hulp maar zie je het er niet bij staan? Vraag naar de mogelijkheden!


Begeleiding op buitenrit

Buitenrijden is leuk maar zorgt bij veel ruiters voor problemen. Wanneer je hier mee te maken hebt doordat je paard zich niet gedraagt, angstig is of omdat je zelf weinig vertrouwen hebt is het verstandig om hier goede hulp voor te vragen. Samen werken we aan het vertrouwen van jou en je paard en leer je op een veilige manier buitenrijden zodat jij en je paard weer kunnen genieten van een lekkere buitenrit.


Trainen van je paard

Wanneer je het verkeersmak maken of inrijden uit handen wilt geven, zwanger bent, op vakantie gaat, of gewoon je paard naar een hoger niveau wilt hebben dan is het ook mogelijk om je paard door ons te laten trainen.

Wij hechten grote waarde aan een goede samenwerking met de eigenaar. Wanneer je als eigenaar je paard toevertrouwt aan een ander wil je ook dat gevoel van vertrouwen hebben. Een goede klik is dus belangrijk evenals goede communicatie over wensen en verwachtingen. Er wordt gewerkt op aanvraag van de klant maar binnen eigen principes. Het welzijn van het paard staat voorop. Alles is bespreekbaar echter als er methoden gevraagd worden die tegen het welzijn van het paard ingaan wordt dit geweigerd. Voorbeelden zijn rollkur, slofteugel of het forceren van het paard wanneer deze duidelijk aangeeft iets niet te kunnen of pijn te hebben. De duur van een trainingstraject is afhankelijk van het paard en de wensen van de klant.  


Trailerladen

Trailerladen is een bekend probleem bij veel mensen en paarden. Wanneer je moeite hebt om je paard in de trailer te krijgen kan dit voor veel frustratie zorgen en een belemmering vormen. Ook gebeuren er vaak ongelukken waarmee zowel paard als de persoon gewond kunnen raken met alle gevolgen van dien.

Wij werken met een methode die elk paard kan leren om zelfstandig en ontspannen de trailer in te gaan. Wanneer je paard die methode kent kun je hem zelf gaan toepassen. De meeste paarden staan de eerste keer binnen 2 uur op de trailer en zijn daarna makkelijk te laden. Voor getraumatiseerde paarden werkt het anders. Dat wordt in kleine stapjes gedaan op het tempo dat het paard aan kan.